Сервіси організації дистанційного навчання

 GOOGLE CLASSROOM 

Google Classroom - безкоштовна платформа для організації роботи з групами. Досить мати поштову скриньку на Google. 


Інтерфейс платформи дуже зручний і простий, тому складнощів у знайомстві з функціями не виникне. 
Процедура створення класу проста. Після того, як ви зробите це, у вас з'явиться можливість: легко завантажувати матеріали для своїх учнів (дидактичні, практичні, підручники, завдання, фото і відео-матеріали); зможете надавати завдання; у вкладці «Завдання» ви зможете групувати свої нотатки / документи і підручники за темами, а також розташовувати їх у зручному порядку; учні зможуть виконувати ці завдання, а у вас з'явиться можливість контролювати виконані завдання і оцінювати їх; учитель може залишати коментарі стосовно виконаного домашнього завдання учнів; ви зможете спілкуватися всім класом.

Для більш детального ознайомлення зі створенням класу перегляньте відео інструкцію https://www.youtube.com/watch?v=lgi6lywuycE.  

Які переваги Google Classroom? Google Classroom - це зручна і повністю забезпечена всім необхідним платформа, в якій є всі інструменти для створення, зберігання та обміну інформацією. Зберігання всієї необхідної інфоромаціі відбувається в Google Drive, створення документів - в Google Docs, створення презентацій можливо за допомогою Sheets and Slides, планування розкладу за допомогою Google Calendar. Простими словами, тут є абсолютно всі інструменти, які необхідні в плануванні і створенні якісного віддаленого навчання. Є оффлайн доступ до інформації. Навіть якщо у вашого учня тимчасово відсутній доступ до інтернету, то він зможе все одно ознайомитися з матеріалом. Сервіс є безкоштовним. Інтерфейс російською мовою.   

Недоліки. Google Classroom Незважаючи на те, що цей сервіс, на перший погляд, з усіх боків зручний, є також і недоліки. Насправді, арсенал функцій не такий великий, як у інших систем дистанційного навчання. Якщо онлайн-навчання трапилося з вами вперше під час карантину, то цей сервіс необхідно спробувати, так.  Незручні посилання на Classroom. 

Вебінар "Використання Google Classroom для організації високотехнологічного навчання"


Відмінна українська платформа для онлайн-навчання. Тут зрозумілий, простий і дуже зручний інтерфейс українською мовою, достатня кількість різноманітних функцій, є можливість давати учням завдання різних форм і складнощів, а також можливість перевірити ці завдання автоматично. Про детальний огляд та принципи роботи цієї платформи ви можете переглянути в серії відео, перейшовши за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=J3rdrUfiMH8&list=PLJI0HEFsHnL0CSUT2nZydX_HEowbUh8j


Які переваги платформи «Мій клас»?
Скористатися платформою буде дуже зручно вчителю, репетитору, організатору курсів, який змушений перейти на онлайн-навчання. Даний сервіс буде зручним, тому що: інтерфейс українською мовою; величезна кількість завдань і тестів (близько 2 млн), які мають різну складність для учнів різних рівнів підготовки; є відповіді на завдання для вчителів, щоб зменшити час на перевірку завдань; є можливість автоматичної перевірки завдань учнів (особливо зручно, якщо самостійна робота або домашнє завдання проводиться в тестовому форматі). 

Які є мінуси? Не всі функції безкоштовні. Якщо вам хочеться користуватися розширеним спектром, то доведеться платити. Профіль вчителя проходить перевірку адміністрацією. Адміністрація сайту зв'язується із зазначеним в анкеті навчальним закладом, щоб підтвердити вашу особу. На це йде час і процес реєстрації займає не стандартних 20-30 хвилин, а цілих 3-5 годин. 

CLASSDOJO 


Експлуатація сервіса проста для всіх: треба пройти етап реєстрації і можна почати користуватися. Найбільше Classdojo підходить для організації віддаленого навчання школярів молодшої та середньої школи, адже все оформлено яскраво, креативно, є анімації. Це привертає увагу. На платформі доступні такі функції: можливість легко зв'язатися з батьками; можливість легко відправити повідомлення групі учнів або кожному учню окремо; можна подивитися, як працює учень, як його оцінюють інші вчителі, який прогрес; оцінки учня дублюються в акаунті його батьків, що дає можливість контролювати успішність; є журнал, в який виставляються оцінки. 

Подробиці реєстрації та використання ви можете подивитися у відео: https://www.youtube.com/watch?v=5hOLerjJSJQ

Переваги сервісу. Проста і зрозуміла реєстрація. Легко запрошувати учнів і їх батьків, а також взаємодіяти з ними. Яскрава анімація для дітей, яка привертає увагу (якщо отримав погану оцінку, то аватар сумує, а якщо гарну - веселиться). Учитель може створити необмежену кількість класів. Батьки можуть відправляти приватні повідомлення вчителю, що значно скорочує час, проведений в популярних месенджерах (Вайбер, телеграм). Безкоштовна експлуатація. 

Мінуси. До мінусів лише варто віднести відносно простий набір функцій, якими володіє будь-яка платформа для дистанційного навчання. Наприклад, сервіс Moodle буде багатшим на функціонал.

Кожна з цих платформ потребує певного часу, щоб звикнути до неї та пояснити алгоритм роботи з нею своїм учням. Але в результаті ви отримаєте інструмент, який дозволить пришвидшити комунікацію з учнями при дистанційному навчанні. 

Вебінари щодо використання сервісу Classdojo 




Інформаційні джерела: 

https://buki.com.ua/news/5-platform-dlya-orhanizatsiyi-dystantsiynoho-navchannya/

https://osvitanova.com.ua/posts/4264-dodatky-i-platformy-dlia-zmishanoho-ta-dystantsiinoho-navchannia 

Детальніше: https://buki.com.ua/news/5-platform-dlya-orhanizatsiyi-dystantsiynoho-navchannya/

Коментарі

Популярні публікації